Waarom kiest u ons?

Deskundig

35 jaar ervaring

Betrokken

Uw belang is ons belang

Doelmatig

Vlot, efficiënt en effectief

Betrouwbaar

Wij komen onze afspraken na

Klanten die u voorgingen:

Florence, een illegaal uit mijn strafrechtpraktijk

Florence - dit is haar voornaam - wordt zonder haar zoontje van 8 uitgezet naar Ghana. Een zaak als vele , op het snijvlak van strafrecht en illegalenbeleid.

Samen met haar zoontje van bijna 8 woont Florence al negen jaar in Antwerpen. Haar zus woont er ook. Zoontje en zus verblijven legaal in België. Florence niet. Zij heeft een Ghanees paspoort, maar geen visum voor Europa.

Eind oktober gaat Florence bij familie in Duitsland op bezoek. Ze neemt de Belgische identiteitskaart van haar zus mee. Omdat ze zich bij een controle bij Roermond met die kaart identificeert, wordt ze gearresteerd. Die dag heb ik strafpiket en zo wordt zij mijn cliënte.

Voor wat Florence gedaan heeft, krijg je normaal gesproken twee maanden gevangenisstraf.

Die straf is nog het minst erg. Omdat ze geen visum heeft, wordt Florence namelijk direct nadat ze haar gevangenisstraf uitgezeten heeft in vreemdelingenbewaring genomen om naar Ghana uitgezet te worden. Haar zoontje blijft alleen in Antwerpen achter. Ze mag hopen dat haar familie en vrienden hem opvangen en verzorgen.

De maatregelen die ten aanzien van illegalen genomen worden, zijn in abstracto best begrijpelijk. Voor het individu is het steeds weer een drama, dat je geen mens gunt.

Hoe de strafzaak afliep? Na twee weken voorarrest kwam de zaak voor. Op mijn advies besliste de rechter zo, dat Florence een dag later al de vreemdelingenbewaring in kon.

In Florence zit geen kwaad. Het ga haar goed.

Artikel geschreven door Paul Van Hoef

Paul Van Hoef is al ruim dertig jaar uw betrokken en betrouwbare advocaat. Uw belang is zijn belang, hij stopt pas als alle wegen zijn benut. Hij is ijzersterk als het aankomt op het oplossen van juridische puzzels. Vervolgens kan hij dit duidelijk uitleggen, waardoor u te allen tijde weet waar u aan toe bent. Hierdoor kan hij u goed bijstaan om een juridisch conflict te voorkomen of te winnen.

Paul Van Hoef